Vrolijk

Mies van Hout

ISBN: 9789047706632 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 8,95

Op veler verzoek nu ook in kartonversie! 

Mies van Hout maakte met Vrolijk een internationale hit. Het prentenboek voert grote en kleine kijkers mee van benieuwd naar boos en van verdrietig naar verliefd. Wie door het boek bladert, duikt in een diepzeewereld waar flonkerende vissen sprankelend opdoemen uit de duisternis.


De mooiste vissen zwemmen in dit kartonboekje langs de allerkleinste kinderen, die een speciale selectie vinden van alle emoties die ze in hun jonge leven al zijn tegengekomen.

Vrolijk

Lemniscaat voor beginners

De beeldtaal van de illustraties van Mies van Hout is ongeëvenaard en het is dan ook geen wonder dat haar boeken Verrassing, Vriendjes en Vrolijk ook in het buitenland een daverend succes zijn. In Vrolijk ontdek je op elke pagina een vis die een emotie (zoals benieuwd, jaloers, verliefd of boos) uitbeeldt. Het boek biedt kinderen de mogelijkheid om gevoelens te leren benoemen en herkennen, geeft aanknopingspunten voor creatieve uitspattingen of gesprekjes.’
Mama Glossy

Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.


De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.