Wat nu, Olivier?

Phyllis Root & Christopher Denise

ISBN: 9789056374778 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): L.M. Niskos

Olivier is verdwaald – hoe gaat de beer nu zijn ouders terugvinden?

Het is herfst en kleuterbeer Olivier scharrelt wat in de tuin. Plotseling ziet hij een mooi geel blad. Olivier holt erachteraan, de heuvel af, helemaal naar de rand van het bos. Het blad is ineens verdwenen. Maar wat erger is: het huis van pappa en mamma ook! En daar sta je dan als kleine beer… Wat nu?


Olivier begint te huilen. hij huilt steeds harder, maar dat verandert de situatie niet – hij blijft verdwaald. Dan besluit hij een keel op te zetten. Hij brult en hij brult en in de verte brullen zijn ouders terug. Zo komt Olivier veilig terug bij pappa en mamma beer. En – hé, wat is dat? Een mooi geel blad!

Wat nu, Olivier?

Prentenboeken

Inkijkfragment

Over de auteur

Phyllis Root is auteur van meer dan vijfitg kinder- en jeugdboeken.

Over de illustrator

Christopher Denise studeerde vormgeving en maakte verschillende prentenboeken. Denise vergelijkt het illustreren van een prentenboek met muziek; er zijn hoogtepunten en er zijn stukken die rustiger zijn. Voordat hij begint met illustreren, denkt hij eerst lang na over het boek als geheel alvorens de verschillende pagina’s te tekenen. In zijn personages zijn vaak mensen uit zijn omgeving te herkennen. Zo is Olivier in Wat nu, Olivier? geïnspireerd door Denise’s nichtje van drie jaar oud.