Werkboek Geweldloze Communicatie

Lucy Leu

ISBN: 9789056378554 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 17,50
Vertaler(s): Pieter van der Veen

Een praktische handleiding voor wie wil werken met het model, individueel of in groepsverband

Het veelgelezen boek van Marshall B. Rosenberg in een uitgebreide en volledig herziene editie, in combinatie met het nieuwe Werkboek geweldloze communicatie.
De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit. De Verenigde Naties ondersteunen zijn werk overal ter wereld, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten, het voormalige Joegoslavië, Rwanda, Sierra Leone en Sri Lanka. In Nederland en België houdt het Centrum voor Geweldloze Communicatie zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van het model, niet alleen in de privé-sfeer, maar ook op de werkplek, op school en in de politiek.

Werkboek Geweldloze Communicatie

Algemeen

‘Dit helder geschreven ‘Werkboek Geweldloze Communicatie’ van Lucy Leu helpt u bij de bestudering van de afzonderlijke hoofdstukken uit Marshall B. Rosenbergs boek ‘Geweldloze communicatie: ontwapenend en doeltreffend’. Het reikt verfrissende, praktische ideeën aan om geweldloze communicatie toe te passen in uw eigen leven: hoe om te gaan met boosheid, conflicten op te lossen, beter te communiceren en anderen met meer mededogen tegemoet te treden.’
– managementboek.nl

Over de auteur

Lucy Leu is gecertificeerd Nonviolent Communication Trainer en voormalig bestuursvoorzitter van het Center for Nonviolent Communication (CNVC.org). Zij is de auteur van de bestseller Nonviolent Communication, A Language of Life en mede-samensteller van de NVC Toolkit for Facilitators (NVCToolkit.org). Lucy was actief bij de totstandkoming van het ‘Freedom Project’, waarbij gevangenen een geweldloze communicatietraining volgen ter ondersteuning van hun reïntegratie in de maatschappij. Lucy Leu woont in Vancouver, British Columbia.