Wij zijn allemaal moleculen

Susin Nielsen

ISBN: 9789047707776 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

Broer en zus tegen wil en dank

De hoogbegaafde Stewart is sociaal gesproken – laten we het voorzichtig zeggen – wat onhandig. Ashley daarentegen is de populaire beauty queen, die, behalve met haar vrienden die daar rondlopen, werkelijk níéts met school en studeren heeft.


Zij kan zich dan ook geen grotere ramp voorstellen dan dat Stewart en zijn vader bij haar en haar moeder in huis trekken. En alsof het allemaal al niet moeilijk genoeg is, blijkt Ashleys droomvriendje een heel andere jongen te zijn dan ze zich had voorgesteld, en komt haar grote geheim uit… Haar leven is voorbij, denkt ze.


Maar dan heeft ze buiten Stewart gerekend. 


Susin Nielsen vertelt het verhaal van Ashley en Stanley door hun beider ogen, met hun eigen stem. Een verhaal waarin je direct wordt meegezogen, waar je om zult moeten lachen, over zult nadenken en een traan bij weg zult pinken. En uiteindelijk blijf je met een tevreden gevoel achter en wil je direct aan Nielsens volgende boek beginnen.

Wij zijn allemaal moleculen

Jeugd

‘Dit verhaal over familiebanden, verlies en scheiding is zowel grappig als ontroerend.’
Sevendays


‘de hoofdstukken over [Stewart] zijn goed en sommige zijn zelfs heel goed. Nielsen heeft de essentie van zijn taal, humor, gedachtengangen en emoties scherp in het vizier. Het verdriet over zijn moeder (‘Mama’s afwezigheid hing als een vieze geur om ons heen’) is raak beschreven en de omgang met zijn vader en de gesprekken met zijn therapeute zijn ontroerend.’
Jaapleest gaf dit boek een 7

Over de auteur

Susin Nielsen wilde altijd schrijfster worden. Nou ja, eigenlijk musicalster, maar ze kon niet zingen, niet dansen en nauwelijks acteren. Dus ze ging schrijven voor de Canadese televisie. Na aan veel series te hebben meegewerkt trok ze de stoute schoenen aan en schreef haar eerste YA-roman, die meteen een succes werd – en daarna hield ze niet meer op. Bij Lemniscaat verschenen haar jeugdromans Wij zijn allemaal moleculen, Optimisme is dodelijk, Woordnerd en Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen.
‘Susin Nielsen [is] een soort John Green voor een iets jongere doelgroep‘ – NBD Biblion’Nielsen is een meester in het bedenken en in het uitwerken van bijzondere karakters met een vlekje’ – Jaap Friso op jaapleest.nl