Zie de maan schijnt door de bomen

Mies van Hout

ISBN: 9789047705925 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 9,95

Prentenboek om te zingen (kartoneditie met CD)

Nieuwsgierig volgen de dieren uit het bos de aankomst van Sinterklaas. Zou de goedheiligman ook bij hen willen langskomen?


Het prentenboek om te zingen dat Mies van Hout schilderde aan de hand van de bekendste sinterklaasliedjes, is niet meer weg te denken tussen de sinterklaasklassiekers. Ook de bijbehorende cd is in de sinterklaastijd van huiskamers tot in warenhuizen te horen.


Nu is Zie de maan schijnt door de bomen er ook voor de allerkleinsten, in een onverwoestbare kartoneditie – want voor Sinterklaas ben je nooit te jong.

Liedjes beluisteren

Vergeten hoe de liedjes ook alweer gingen? Op www.kinderliedjesboek.nl kun je alle liedjes beluisteren.

Zie de maan schijnt door de bomen

Lemniscaat voor beginners

‘het ultieme Sinterklaascadeautje.’ – Margriet


‘Knap dat je dat zo kunt doen met toch zulke bekende liederen.’ – Juf Janneke

Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.


De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.