Zo mooi anders

ISBN: 9789047700142 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Lemniscaat-illustratoren verbeelden hun lievelingsgedicht

Laat je vervoeren, ontvoeren, meevoeren door de beelden van de kunstenaars en de woorden van de dichters.


… daar komen rare kindertjes van
… dat altijd maar het licht roerloos in de middag
… dan ben ik Prikkebeen


Wij vroegen onze illustratoren om hun favoriete gedicht te illustreren. Dat bleek een gouden formule.


Doesjka Bramlage, Marijke ten Cate, Linde Faas, Annette Fienieg, Paula Gerritsen, Irene Goede, Annemarie van Haeringen, Alice Hoogstad, Mies van Hout, Sandra Klaassen, Martijn van der Linden, Sanne te Loo, Sylvia van Ommen, Georgien Overwater, Peter-Paul Rauwerda, Dieter Schubert, Ingrid Schubert, Marije Tolman, Ronald Tolman en Dorine de Vos gingen enthousiast aan de slag, en de meest bijzondere prenten zijn het resultaat.


Zo mooi anders is een bundel om in te verdwalen, uitgevoerd mét leeslint. Iedere plaat vertelt een eigen verhaal, laat een nieuwe kant zien van het uitverkoren gedicht, waarbij de lezer en kijker weer zijn eigen fantasie kan laten stromen.


Willem Wilmink, C. Buddingh’, K. Schippers, Hagar Peeters, Joke van Leeuwen, Jan de Cler: de prachtigste gedichten van de mooiste dichters zijn in deze bundel opgenomen.


En wie het boek met een zucht dichtslaat zal weer weten, om met K. Schippers te spreken, dat alles gekleurd is.


© omslag: Sandra Klaassen

Zo mooi anders

Prentenboeken

‘een droom van een boek… Een groots prentenboek zonder obligate rijmelarij voor kinderen, maar met volwassen poëzie’
VPRO Boeken


‘Zo mooi anders is een bundel om in te verdwalen, uitgevoerd met een leeslint. Iedere plaat vertelt een eigen verhaal, laat een nieuwe kant zien van het uitverkoren gedicht, waarbij de lezer en kijker weer zijn eigen fantasie kan laten stromen.
Kinderboeken.blog.nl


‘Het is alsof je door een museum wandelt met allemaal zeer verschillende werken. Ze raken het gedicht, maar voegen ook veel extra’s toe. Wat je tegenkomt, is elke keer eenverrassing!
Dwars door de buurt