Zo mooi zijn dieren

Nicola Davies & Petr Horáček

ISBN: 9789047707936 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Het mooiste eerste dierenboek dat ieder kind moet krijgen

In betoverende woorden en prenten die je recht de natuur in trekken, geven Nicola Davies en Petr Horáček (Kleine muis zoekt een huis) de mooiste, meest bijzondere en fascinerende dieren gestalte. Tientallen dieren passeren de revue. We maken een wereldreis langs de giraffes, olifanten en leeuwen van de jungle, de kwallen en walvissen in de diepzee, via beverdammen en spinnenwebben belanden we bij koala’s, panda’s en vuurvliegjes… Er is zoveel te zien en zoveel om je over te verwonderen dat het is als in de echte dierenwereld: je raakt nooit uitgekeken en je wilt steeds weer terug.

Zo mooi zijn dieren

Prentenboeken

Recensies

‘Samen met Horáček maakte Davies deze schitterende viering van de wonderen van het leven. Het is een boek dat in geen enkel hokje past: deels poëtisch, deels prentenboek, deels non-fictie. Ik ben weg van de inspirerende aanpak die ze hebben gekozen, waarbij ze een lyrische, toegankelijke tekst gebruiken om feitjes onder woorden te brengen die de lezers zullen fascineren.’ – Bookseller, keuze van de redactie

Inkijkfragment

Over de auteur

Nicola Davies is zoöloog en schrijfster. Voor de BBC presenteerde zij jarenlang het dierenprogramma The Really Wild Show. Nicola schrijft voor kinderen én volwassenen.

Over de illustrator

Petr Horáček groeide op in Tsjecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Hij is illustrator en prentenboekenmaker. Bij Lemniscaat verschenen al vele boeken van zijn hand, waaronder Het lied van de blauwe pinguïn, Gulzige Geit, Kleine Muis en de rode knikker, Zo mooi zijn dieren, En de maan lachte, Kriebelbeestjes en Moppereend.