De echte boekhandel…

waar je geholpen wordt
waar je de geur van boeken kunt opsnuiven
waar je kunt schuilen voor de regen
waar je kinderen kunnen rondneuzen
waar je met warmte ontvangen wordt
waar je een onverwachte vondst kunt doen
waar je om raad kunt vragen
waar je net zolang kunt bladeren als je wilt
waar je het gewicht van een boek kunt voelen
waar met passie een boek wordt aanbevolen
waar je kunt dwalen tussen de kasten
waar je andere boekenliefhebbers ontmoet
waar het gezellig is
waar je in een boek kunt verdwijnen
waar je je aankoop direct mee naar huis krijgt
waar je leeslust wordt geprikkeld
waar je uren kunt zitten lezen
waar echte mensen werken
waar geen tweede van bestaat

…waar het om boeken gaat!

Onze initiatieven voor de boekhandel

Welkom!

Een nieuw initiatief voor de boekhandel is geboren: Welkom! Ieder pasgeboren kind krijgt hiermee een eigen prentenboek als gratis welkomstgeschenk van de boekhandel. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het geschenk ophalen, bij het tonen van het geboortekaartje of inschrijfbewijs van hun kind. Ze ontvangen een prachtig prentenboek om te zingen: Slaap kindje slaap, met sfeervolle illustraties van Marijke ten Cate. Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid – en dat leven begint in de boekhandel!

Zie Welkom! voor meer informatie over het initiatief. Hier is ook een lijst te vinden met deelnemende boekhandels. Via verkoop@lemniscaat.nl kun je als boekhandel informatie opvragen en je aanmelden als deelnemer. Doe ook mee en verwelkom met het initiatief een nieuwe generatie lezers in uw boekhandel! 

Persoonlijke Keuze Collectie

Vindt u onze boeken ook zo mooi? En zou u ook graag een bredere collectie in uw boekhandel neerzetten? Maar zijn de kosten van langzamer lopende boeken moeilijk te dragen?
Daar helpen wij graag bij!

Maak uit ons volledige fonds een Persoonlijke Keuze Collectie.
Van de boeken die u kiest krijgt u één exemplaar gratis. U betaalt pas als u het boek verkoopt – geen enkel risico dus!

Neem een prentenboekendepot. Of al die prachtige jeugdklassiekers. En een filosofiecollectie klinkt ook al zo aantrekkelijk… Weet u wat? Neem het gewoon allemaal! Neem contact op met uw vertegenwoordiger of met Marijn Staps. Zij helpen u graag verder.

Adopteer een auteur of illustrator

Heeft u ook een favoriete Lemniscaatauteur of -illustrator? Adopteer hem of haar!

Bouw een bijzondere, persoonlijke relatie op met ‘uw’ auteur of illustrator. Wij zorgen ervoor dat er dan in uw winkel – de adoptieboekhandel – allerlei extraatjes te vinden zijn over de geadopteerde auteur of illustrator (denk aan een adoptiecertificaat, posters, boekenlegger, auteursfolders, ansichtkaarten, een biografie voor kinderen die een spreekbeurt houden en gesigneerde exemplaren). In de adoptieboekhandel zijn alle Lemniscaatboeken van de geadopteerde auteur of illustrator altijd op voorraad en worden regelmatig door de boekhandel georganiseerde evenementen gepland rondom de geadopteerde auteur of illustrator: wij benaderen de adoptieboekhandel altijd als eerste voor boekpresentaties en signeersessies.
Natuurlijk ontvangt u altijd een leesexemplaar van nieuwe boeken van uw geadopteerde auteur of illustrator, en de adoptie wordt gevierd middels één gratis optreden van de geadopteerde auteur of illustrator.

Wie wilt u adopteren? Laat het weten aan uw vertegenwoordiger of aan Marijn Staps en dan gaan wij aan de slag.

Speel voor Sinterklaas

Sinterklaas geeft boeken weg

Stelt u zich eens voor dat Sinterklaas aan het einde van de optocht door uw stad of dorp, toegejuicht door kinderen op het podium staat en dan … een riant boekenpakket van zeker 25 boeken weggeeft. Een boekenpakket voor kinderen die hij graag wil verwennen met boeken. Dat zou toch een mooie traditie zijn!

En het zou helemaal prachtig zijn als de klanten van de boekhandels in de stad, zelf hebben bepaald aan wie Sinterklaas dat jaar het traditionele boekenpakket schenkt. Dat kan eenvoudig door bij de kassa van de boekhandel een flyer neer te leggen en de klanten te vragen daarop in te vullen welke instelling in hun ogen het boekenpakket het meest verdient.

Een droom? Jazeker, maar hij is al op een paar plaatsen werkelijkheid geworden: bijvoorbeeld op West-Terschelling dankzij boekhandel Funke, in Dordrecht in samenwerking met Kinderboekwinkel De Giraf en in Noordwijk onder leiding van Boekhandel van der Meer.

Bent u komend jaar ook van de partij?
Neem dan contact op met Marijn Staps – hij zal u precies vertellen hoe alles in z’n werk gaat en wij verschaffen u graag het benodigde boekenpakket.

Word Gruffalo-dealer

De Gruffalo, wie kent hem niet?

De Gruffalo is een van de leukste en origineelste prentenboeken van de wereld. Ook in Nederland houdt ieder kind van De Gruffalo groeien. Waar wacht u dus nog op? Word Official Gruffalo Dealer!

Om Official Gruffalo Dealer te worden hoeft u alleen maar de prachtige, manshoge Gruffalo-molen aan te schaffen vol aantrekkelijke Gruffalo-boeken en merchandise.
Bij de aanschaf van de eerste vulling van de molen krijgt u eenmalig een mooie korting op de boeken, posters en Gruffalo-poppen. Daarnaast ontvangt u een exclusieve Official Gruffalo Dealer-raamsticker voor op uw etalageruit en een digitaal dealerlogo voor uw briefpapier, website, enzovoort.
En er komen steeds weer nieuwe, verrassende Gruffalo-items bij waarmee u uw molen aan kunt vullen.

Bovendien kunt u een Gruffalokoffer te huren vol leuke spullen voor een fantastische Gruffalomiddag! En er is een meer dan levensgroot Gruffalokostuum, waarmee u de echte Gruffalo uw winkel kunt laten bezoeken.

Wij verwelkomen u graag als Official Gruffalo Dealer!
Meld u aan bij Marijn Staps. Hij vertelt u ook graag meer als u nog vragen heeft.

Prentenboekenmolen

Wij leveren ook molens op maat!

De Lemniscaat prentenboekenmolen is bezig aan een onstuitbare opmars. Inmiddels staan er honderden prentenboekenmolens in speelgoed- en geboortewinkels, in assortimentsboekhandels en in cadeauwinkels, overal tot volle tevredenheid van winkeliers. Steeds meer winkeliers ontdekken dat de prentenboekenmolen de meest efficiënte manier is om prentenboeken te presenteren.

Als u de complete vulling van een prentenboekenmolen bestelt, ontvangt de molen gratis! Wat houdt u nog tegen?

Tip! U kunt de molen ook plaatsen bij een winkelier in de buurt. U zorgt dan voor de navulling, spreekt marges af en verwijst door naar uw boekhandel.

Wij leveren ook molens op maat:

ENGELS

Het Engels is in opkomst op peuterspeelzalen in kinderdagverblijven en op scholen. Er is steeds meer vraag naar Engelse liedjes, Engelse prentenboeken, versjes en spelletjes.
Om aan die groeiende vraag tegemoet te komen bieden wij een hele serie Engelse prentenboeken aan die wij in Engeland en in de Verenigde Staten uitgeven. En zelfs een prentenboekenmolen die geheel met Engelse titels is gevuld.
Als u de volledige vulling bestelt, krijgt u de molen er gratis bij.

KUNST

Lemniscaat uit de kunst is een snelgroeiende serie kunstboeken voor kinderen. Er zijn ook steeds meer prentenboekenillustratoren die zichzelf met recht ontdekken als kunstenaar. En dat levert de meest bijzondere, verrassende prentenboeken op.
Met al deze boeken hebben we een prentenboekenmolen gevuld.
Ook hierbij geldt: bestelt u de volledige vulling, dan schenken wij u de molen.

UW PERSOONLIJKE MOLEN

Heeft u zelf een favoriete auteur of thema dat u graag uit zou willen lichten, dan is het natuurlijk ook mogelijk om uw eigen themamolen samen te stellen. Voor meer informatie over het aantal boeken dat in de molen past, kunt u contact opnemen met Marijn Staps.

Tafeldisplays

De Gruffalo Tafeldisplay

Kunt u de manshoge Gruffalomolen niet kwijt? Geen zorgen, we hebben ook een prachtige, in het oog springende Gruffalo tafeldisplay met een aantrekkelijke vulling van boeken, Gruffalopoppen en andere merchandise. Alle artikelen zijn uiteraard na te bestellen via het Centraal Boekhuis.

Als u de volledige vulling aanschaft, krijgt u de display gratis!

De Raad eens hoeveel ik van je hou Tafeldisplay

Er is wereldwijd geen geliefder boek dan: Raad eens hoeveel ik van je hou !
Ook in Nederland gaan er nog steeds tienduizenden exemplaren per jaar over de toonbank. En dat wordt almaar meer. Gelukkig verschijnen er steeds meer nieuwe boeken rondom Hazeltje en Grote Haas. En er zijn zelfs knuffels.

Om al deze mooie producten een vaste plaats te geven in uw winkel hebben wij de Raad eens hoeveel ik van je hou tafeldisplay ontwikkeld. Alle producten uit deze display zijn natuurlijk verkrijgbaar bij het Centraal Boekhuis.

Bij aanschaf van alle artikelen ontvangt u ook deze display gratis.

Wilt u meer informatie over onze displays? Neem dan contact op met Marijn Staps.

Wachtkamerpakket

Altijd wat te lezen bij de dokter, oogarts, fysiotherapeut of tandarts

Overal waar mensen zijn horen boeken te zijn, dus zéker in wachtkamers waar ouders en kinderen vaak veel te lang moeten wachten. Mooie prentenboeken, lekkere voorleesboeken. En om het compleet te maken een Lemniscaatkalender aan de muur.

Ieder jaar stellen wij een wachtkamerpakket samen van prenten-, en voorleesboeken. Dit pakket kunt u bij ons kopen tegen een mooi bedrag, en doorverkopen aan de huisarts of het consultatiebureau in de buurt.
In de boeken is een sticker geplaatst met als tekst: ‘Dit boek is ter beschikking gesteld door …’ met uw boekhandel ingevuld.

U verdient hier niets aan: de inkooprijs is ook de verkoopprijs. Maar iedereen die u voor is gegaan weet dat dit geweldige reclame is voor uw boekhandel.

Dus doe mee en maak van wachten een genoegen. Neem contact op met Marijn Staps.

Boek op bezoek

Een zichtzending op maat voor scholen

Dozen met boeken afleveren in de lerarenkamer van de lokale basisschool met de simpele mededeling: ‘Bekijk ze op je gemak. Wil je ze bestellen? Vul dan het meegeleverde bestelbiljet in, dan worden de bestelde boeken op school bezorgd. Ik kom de zichtzending over twee weken weer halen.’

Dat lijkt een eenvoudige binnenkomer – en dat is het ook. Het leuke is dat ook u op deze manier een relatie kunt opbouwen met de school bij u in de buurt. Lemniscaat heeft namelijk acht verschillende boekenpakketten samengesteld voor verschillende leeftijden – van voorleesboeken tot young adultliterauur. Alle pakketten bestaan uit vijfentwintig titels en worden voor € 95,- per doos aan de boekhandel verkocht.

Boek op Bezoek is de ideale eerste stap om een band op te bouwen tussen uw boekhandel en school. Uiteraard is het mogelijk om de boekenpakket naar eigen inzicht aan te vullen en uit te breiden. Voor vragen en bestellingen kunt u terecht bij Marijn Staps.

Boeken met een krasje

Wij worden, zoals ieder uitgever, geconfronteerd met een (gelukkig niet hele grote) stroom retouren, die bij nadere inspectie voor een groot deel niet meer ‘boekhandelfris’ blijken te zijn.

Wij hebben geprobeerd om van de nood een deugd te maken door dozen ‘boeken met een krasje’ samen te stellen met steeds 25 verschillende titels in één doos. Wij hebben dozen met prenten- en voorleesboeken, dozen kinder- en jeugdboeken, dozen young adult boeken, dozen boeken voor volwassenen en dozen waarin van prentenboek tot young adult gemengd zit.

Deze dozen bieden wij aan voor de meeneemprijs van 55 euro per stuk, en 65 euro voor de dozen met prenten- en voorleesboeken.

De boeken zijn bedoeld om boekenmarkten mee te organiseren om schoolbibliotheken mee aan te vullen, om traffic in de winkel te creëren door bijvoorbeeld op zaterdagochtend tussen 9 en 12 een bijzondere Lemniscaatverkoop te organiseren, of om een lucratieve ‘aanbiedingsmarkt’ mee te organiseren.

Hubert van Belois probeerde het in zijn boekhandel Benissimo in Rotterdam.
Het resultaat? Deze verkoopmarkt zorgde tussen 9 en 12 uur voor 1.000 euro omzet.
Interessanter nog: de totale omzet die zaterdag steeg met 25%, zonder dat de opbrengsten van de verkoopmarkt werden meegerekend!

Hebben IKEA en de HEMA toch gelijk met hun ontbijt voor 1 euro…

Promotie

Alles wat u nodig hebt om onze boeken in het zonnetje te zetten

Het is altijd fijn om wat extra aandacht voor een boek te kunnen genereren, bijvoorbeeld door promotiemateriaal in te zetten. Lemniscaat heeft allerlei verschillende materialen beschikbaar voor de boekhandel, variërend van boekenleggers tot een prachtige prentenboekenfolder.

De lemniscaatkalender

De Lemniscaatkalender is inmiddels een begrip. Voor iedere maand een prachtige illustratie uit een Lemniscaatboek met op de achterkant les-, en spel suggesties.

Posters

Op het gebied van posters bieden we twee soorten aan: prentenboekenposters en omslagposters. De prentenboekenposters hebben een A2-formaat en betreffen de mooiste spreads uit onze prentenboeken. De omslagposters bevatten elk een omslag op dubbelgevouwen A4-formaat en kunt u bestellen per pakket, ingedeeld op leeftijd: 6+, 9+ en 12+. Kijk voor ons complete posteraanbod op onze website bij de merchandise of op CB-online om pakketten te bestellen.

Folders

Ieder jaar maken we een prentenboeken- en jeugdboekenfolder, een Young Adult-magazine, een onderwijsmagazine en een filosofiefolder. In die folders zijn al onze leverbare titels overzichtelijk weergegeven. U kunt deze folders per 25 exemplaren bij ons bestellen.

We hebben ook auteursfolders beschikbaar over Ingrid en Dieter Schubert, Sjoerd Kuyper, Mies van Hout, Anke Kranendonk en Paul Biegel. Daarnaast ontvangt u uiteraard driemaal per jaar onze aanbiedingscatalogi. Die zijn, net als onze andere folders, ook in te zien op deze website.

Overige materialen

Naast posters, tasjes en folders hebben we verschillende soorten boekenleggers, ansichtkaarten en kleurplaten bij onze prentenboeken beschikbaar. Voor de boekenleggers en alle bovengenoemde promotiematerialen kunt u contact opnemen met jessy@lemniscaat.nl van onze promotieafdeling. De kleurplaten kunt u op deze website downloaden.