Onze dierbare vriend, schrijver en arts Hans C. Moolenburgh sr is overleden. Strijdbaar, bijzonder eigenwijs, erudiet en altijd vol verhalen – zo zullen de meeste mensen zich Hans Moolenburgh herinneren. Maar bovenal als een man die de gezondheid van de mens boven alles stelde en er niet voor terugdeinsde daarbij heilige huisjes omver te werpen, een man die op liefdevolle wijze ieder mens als uniek individu zag en door wie iedere patiënt zich gezien voelde, en een man die iedereen via zijn geschriften de middelen in handen wilde geven om een zo gezond mogelijk leven te leiden.

Wij missen een vriend, vol warmte en humor. Het was een grote eer en een buitengewoon genoegen Hans Moolenburgh in ons leven te hebben. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Jean Christophe Boele van Hensbroek en Jesse Goossens
Uitgeverij Lemniscaat

1 antwoord
 1. m. van dam
  m. van dam zegt:

  Hans Moolenburgh, oud geworden en een voorbeeld voor reguliere artsen die blij zijn met hun pensioen.
  Moolenburgh bleef doorgaan en is in het harnas gestorven, kun je wel zeggen. Wat hebben we ontzettend veel aan hem te danken en genoegen beleeft aan zijn voordrachten, gesprekken en boeken.
  Ik hoop maar dat zijn zonen- ook artsen- het waard zullen zijn ook het respect te zullen ontvangen,
  dat Sr. kreeg.

Reacties zijn gesloten.