Het nieuwste Lemniscaat uit de kunst-magazine is klaar en is gratis op te halen bij de boekhandel of digitaal in te kijken via deze link. Dit magazine staat vol met de leukste kunstboeken-tips, een kunstquiz en David Hockney!

Over Lemniscaat uit de kunst

Toen wij twee jaar geleden met het boek Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? van Susie Hodge begonnen met het uitgeven van kunstboeken voor kinderen, konden we niet vermoeden hoe leuk dat zou zijn, en hoe leerzaam.

Met Kijken voor kinderen van David Hockney leerden we goed te kijken naar beeldende kunst, fotografie en film. We leerden te letten op perspectief, op schaduwen, op lijnvoering en op spiegelingen. We leerden gewoon beter te kijken. Maar dat was niet het enige. We maakten een tocht langs de beroemdste schilderijen van de wereld. We maakten een wereldreis door de kunst en belandden in de verste uithoeken van de aarde, met de schitterendste kunstwerken. We maakten kennis met moderne kunst aan de hand van vragen van kinderen. We ontdekten dat een selfie maken lang voordat de fotografie was uitgevonden ook al helemaal ‘in’ was. We kwamen in de wereld van de origami terecht, bij Bruegel, Frida Kahlo en Salvador Dalí. We vroegen ons af waar de kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalt, en natuurlijk kregen we een kunstworkshop van niemand minder dan Hervé Tullet.

En als we dachten dat je minstens zeven jaar moet zijn om van kunst te genieten, dan werden we uit de droom geholpen door een prachtige serie kunstkartonboeken voor de hele kleintjes, die we maar meteen ‘Lemniscaat uit de kunst voor beginners’ hebben gedoopt.

Maar we leerden bovenal dat kinderen vaak anders naar kunst kijken dan volwassenen. Hun verwondering bleek steeds weer een inspiratiebron en deed ons anders kijken naar kunst.

Dat alles gunnen wij iedereen.

De oplossing van de kunst-quiz is:
1: c 2: a 3: b 4: c 5: a 6: c 7: b