Uitgeverij Lemniscaat zal op woensdagochtend 22 mei aan Paus Franciscus 1001 exemplaren aanbieden van het prentenboek Franciscus en de dieren. In Rome is uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek samen met auteur en illustrator Piet Grobler aanwezig om de paus de exemplaren te overhandigen. In eerste instantie worden symbolisch een Engelse én Nederlandse uitgave overhandigd. De paus kiest vervolgens zelf de talen waarin hij de exemplaren weg wil geven. Piet Grobler droeg het boek op aan Paus Franciscus, omdat hij in het grotere Goed van de wereld gelooft.


Over Franciscus en de dieren
Iedereen heeft wel eens gehoord van Franciscus, de heilige die met dieren kon praten. Piet Grobler is al zijn hele leven gefascineerd door zijn levensverhaal en geeft er een draai aan die alle geloven overstijgt: een verhaal over het Goede in mens en dier. Hij verbeeldt de ontmoetingen van Franciscus met allerlei dieren op een kleurige, dromerige manier, zoals alleen hij dat kan, en maakt er een boek van dat niet alleen een genot is om naar te kijken en om te lezen, maar dat ook inspireert om de wereld mooier te maken.

Grobler heeft een bijzondere band met vogels. Verschillende keren kwam er zomaar een vogel op hem zitten, waarna er iets bijzonders in zijn leven gebeurde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist Piet Grobler dit prentenboek over Franciscus heeft gemaakt.  

Piet Grobler (Zuid-Afrika, 1959) studeerde theologie, journalistiek en grafische vormgeving en werkte jarenlang als redacteur en grafisch vormgever. Sinds 1996 is hij freelancekunstenaar en -illustrator. Grobler heeft voor zijn werk talloze prijzen ontvangen in landen over de hele wereld, van Italië tot China. Bij Lemniscaat zijn al meerdere door Piet Grobler geïllustreerde boeken verschenen, waaronder Eén slokje kikker en Ballade van de Dood van Koos Meinderts & Harrie Jekkers, en het sprankelende Antonia, waar ook de mooiste vogels in rondvliegen, van Anke de Vries. www.pietgrobler.com