Ook dit voorjaar organiseert uitgeverij Lemniscaat de Picture This!-illustratiewedstrijd, om op zoek te gaan naar de prentenboekenmakers van de toekomst. Deze wedstrijd wordt niet alleen in Nederland en België uitgeschreven, maar ook in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Het is inmiddels mogelijk om via de website www.wwpbic.com de inzendingen in te sturen. De deadline van de wedstrijd is 1 juni 2020. De winnaars van de wedstrijd worden in juli 2020 bekendgemaakt

Picture This! is een initiatief van uitgeverij Lemniscaat en het International Centre for the Picture Book in Society (GB). Deze illustratiewedstrijd wordt ondersteund door de uitgeverijen Lemniscaat (NL), Protea (ZA), Walker Books (GB) en Kaléidoscope (FR), en het Burg Wissem Bilderbuch Museum (DE) en het International Centre for the Picture Book in Society (GB).

Het werk van de winnaars van de wedstrijd wordt geëxposeerd in universiteitsbibliotheek The Hive (Worcester, GB), het Bilderbuchmuseum (Troisdorf, DE) en in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. De definitieve selectie wordt ook gepubliceerd in een catalogus die wordt aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair 2021.

Eerdere winnaars van deze wedstrijd zijn o.a. Daphne Louter (Kijk, konijnen), Marieke Nelissen (De Waterwaack van Natterlande) en Freya Hartas (Kleine Kong).